Bij Inner Flow Yoga  maak je contact met je innerlijke stroom. Wat leeft er in mij en wat wil geleefd worden? Wat kan ik los laten en wat wil nog meer stromen?

 

Samen beoefenen we yogahoudingen, visualisatie, beweging, mudra's, meditatie, ademhaling en klank, in een prettige en ontspannen sfeer. Een moment voor jezelf waar je simpelweg mag zijn.  

 

Innner Flow Yoga is een rustige vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is. 

judith water.jpg

Inner Flow Yoga is een vorm van Hatha Yoga die gebaseerd is op Yasodhara Yoga naar Swami Radha. Het bevat daarnaast elementen van Energie Medicijn Yoga naar Lauren Walker en Donna Eden, elementen van Kundalini Yoga naar Yogi Bhajan en stoelyoga oefeningen. 

WaterKaart-ConvertImage.png

Noot: deze vorm van yoga is niet gelieerd aan de Inner Flow Yoga zoals deze in Hamburg (Duitsland) onderwezen wordt.

Energy Medicine.jpeg

 

"I step into the flow, and then I let it go. I open my heart, my body, my soul.”

       

 (Rainbow Gathering Song)

 

Les & Locatie

Momenteel bied ik 1 keer in de week Inner Flow Yoga aan bij het Hamelhuys te Groningen. Dit is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. De lessen zijn specifiek voor deze doelgroep. 

De les is op dinsdagmiddag van 17:00u tot 18:15u.

 

Kosten bedragen 5 Euro per les. Alle opbrengsten gaan naar het Hamelhuys.

 

Neem gemakkelijke kleren mee en eventueel warme sokken of een vestje voor de eindontspanning. Eet liever geen zware maaltijd van tevoren. Wil je toch al wat eten, kies dan voor noten, fruit, yoghurt of iets anders lichts.   

Opgeven? Bel 050-3646418 (Hamelhuys), of e-mail: info @ hamelhuys.nl. 

Het Hamelhuys is een inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten. Je kunt er terecht voor een luisterend oor, contact met lotgenoten, informatie over kanker, een lunch of avondmaal, een  cadeautje uit de winkel, een coaching of massage sessie,  of om een activiteit te doen zoals boetseren, zingen, knutselen of yoga. Wees welkom!

Hamelhuys 

Johan de Wittstraat 15

9716CA Groningen

050-3646418

www.hamelhuys.nl

hamelhuys.jpg

 

Mudra's 

water mudra lotus.jpg

 

Bij Inner Yoga Flow, maken we ook gebruik van mudra's. Dit zijn vormen die je maakt met je handen. Door het beoefenen van een mudra, zoals de lotus mudra hierboven, stimuleer je de energiebanen (nadi's of meridianen) in je lichaam. 

Elke mudra heeft een andere werking. Door een mudra te doen kun je bijvoorbeeld tot rust komen of juist meer energie krijgen; je creativiteit of je wilskracht stimuleren.

Het fijne aan mudra's is dat je er niks voor nodig hebt en je ze zelfs in de trein of tijdens een vergadering kunt doen. Hier vind je een overzicht van een aantal mudra's en hun werking. 

mudras.jpg

 

Mantra Mudra Meditatie

 

Het combineren van de helende klanken van een mantra met bijpassende mudra's zorgt ervoor dat je in een meditatieve staat komt. Er is minder plek in je hoofd voor dagelijkse beslommeringen.   

 

Aan de hand van verschillende thema's  heb ik meerdere mantra mudra meditaties ontwikkeld. Hieronder vind je de uitleg en meditatie voor gronding. De prachtige muziek is van Murray Kyle.   

 

Inner Flow Yoga

 

Achtergrond

 

Hamelhuys