top of page

Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekent onder meer 'verlossing van de geest'. Mantra's zijn eeuwenoud en bestaan meestal uit maar een paar woorden of een simpele zin. 

 

Door een mantra te zingen, reciteren of zelfs maar te denken of ernaar te luisteren, stem je je af op de energetische trilling en kwaliteit ervan. Het herhalen van een mantra brengt je geest tot rust. Door een mantra voor langere tijd te zingen of reciteren, kom je in een meditatieve staat terecht en stem je je af op de kwaliteiten van de mantra.  

Heartsongs zijn eenvoudige liederen uit alle windstreken. Ze gaan over de dingen in het leven die er werkelijk toe doen. De natuur, bewustzijn, de kracht van liefde... Soms uitbundig, dan weer verstild. Elk lied is een reis op zich. 

Bij het zingen van mantra's en heart-songs gaat het niet om mooi of zuiver zingen. Het is een manier om je te verbinden en  te uiten wat leeft in je hart. Stil en meditatief, of uitbundig vol overgave. 

Hoewel de liederen uit verschillende tradities komen hoef je geen specifieke levensbeschouwing aan te hangen om hun werking te ervaren. Laat je simpelweg meevoeren op hun klanken. 

songfestival.jpg
imageedit_3_8935062997.jpg

"Chanting is a way of getting in touch with yourself. It's an opening of the heart and letting go of the mind and thoughts. It deepens the channel of grace, and it's a way of being present in the moment.”

(Krishna Das)

Mantra Mudra Meditatie

 

Mudra's zijn specifieke vormen die je maakt met je handen. Door het uitvoeren van een mudra, stimuleer je de energiebanen (nadi's of meridianen) in je lichaam. Elke mudra heeft een andere werking. Door een mudra te doen kun je bijvoorbeeld tot rust komen of juist meer energie krijgen; je creativiteit of je wilskracht stimuleren.

Het combineren van de helende klanken van een mantra met bijpassende mudra's zorgt ervoor dat je in een meditatieve staat komt. Er is minder plek in je hoofd voor dagelijkse beslommeringen.  

water mudra lotus.jpg

Hieronder vind je de uitleg en mudra meditatie die ik heb ontwikkeld met als thema gronding. De prachtige muziek is van Murray Kyle.   

In deze najaarsreeks gaan we ons via onze stem, beweging, aandacht en stilte verbinden met de 5 elementen: Aarde, water, vuur, lucht en ether.

Iedere bijeenkomst focust op één element, met één bijbehorende mantra meditatie. Na in ons lijf gekomen te zijn met dans en beweging, wordt de mantra meditatie uitgelegd. Deze doen we vervolgens zo’n twintig minuten.

 

Soms combineren we de mantra met beweging, een mudra,  of visualisatie. Je kunt er ook altijd voor kiezen alleen te luisteren, of luisteren en zingen af te wisselen. We eindigen iedere bijeenkomst met stilte en een eindontspanning, waarna we kort onze ervaringen met elkaar kunnen delen.

Untitled design (1).png

Locatie: EdanZ van Oldebarneveltlaan 6, Groningen

Data: 5 Lessen op de Woensdagmiddag

( te weten: 13 en 27 oktober, 17 november, 1 en 15 december 2021). Alle lessen zijn los van elkaar te volgen.
Tijd: 16:00-17:00
Kosten: € 6,00 per keer | Met een Edanz strippenkaart € 5,00 | Vrijwilligers van Edanz gratis.

Opgave: Per les via judithgrob@hotmail.com

Let op: Meditatie is geen vervanging voor medische hulp. Door deel te nemen aan een les van Judith Grob van Yoga Song, neem je de volledige verantwoordelijkheid over je eigen gezondheid.

Richtlijnen: EdanZ heeft een protocol om aan de richtlijnen van overheid en RIVM te kunnen voldoen

Mantra & Heartsongs

Lessen Mantra Meditatie: 
de 5 Elementen

 

Voor Iedereen

bottom of page