Filler

Het woord mantra komt uit het Sanskriet en betekent onder meer 'verlossing van de geest'. Mantra's zijn eeuwenoud en bestaan meestal uit maar een paar woorden of een simpele zin. 

 

Door een mantra te zingen, reciteren of zelfs maar te denken of ernaar te luisteren, stem je je af op de energetische trilling en kwaliteit ervan. Het herhalen van een mantra brengt je geest tot rust.   

Ambe (Am) Ma, Ambe (F) Ma

Ambe (C) Ma, Ambe (G) Ma

Ambe Ma - Traditionele Mantra
00:00 / 00:00

Een mantra aan de Grote Moeder (Divine Mother).

imageedit_3_8935062997.jpg

"Chanting is a way of getting in touch with yourself. It's an opening of the heart and letting go of the mind and thoughts. It deepens the channel of grace, and it's a way of being present in the moment.”

(Krishna Das)

Bij het zingen van mantra's en heart-songs gaat het niet om mooi of zuiver zingen. Het is een manier om je te verbinden en  te uiten wat leeft in je hart. Stil en meditatief, of uitbundig vol overgave. 

Hoewel de liederen uit verschillende tradities komen hoef je geen specifieke levensbeschouwing aan te hangen om hun werking te ervaren. Laat je simpelweg meevoeren op hun klanken. 

Judith mit der Auto Harp.jpg

Heartsongs zijn eenvoudige liederen uit alle windstreken. Ze gaan over de dingen in het leven die er werkelijk toe doen. De natuur, bewustzijn, de kracht van liefde... Soms uitbundig, dan weer verstild. Elk lied is een reis op zich. 

 

Leaving Song

(Am) Leave the (C) Nest, Dear

(G) Follow your Star (Am) 

Plant your (G) Dreams

in the (Em) Earth

(Am) You're Su (C) pported

(G) Spread out your Wi (Am) ngs

And (Am) let, your (G) Spirit

be (Am) heard

Hari (Am) Om, Hari (C) Om

Hari (G) Om, Hari (Am) Om

2x

Leaving Song (simpele versie) - Mare Luna
00:00 / 00:00

Ik heb dit lied geschreven bij het afscheid van een vriendin. De woorden aan het eind, Hari Om, zijn Sanskriet en zijn een helende mantra. Je kunt een uitgewerkte versie van dit lied terugvinden op mijn album Devi of Song, dat je gratis kunt downloaden. 

samen zingen.jpg

Mantra

Heartsongs

 

Ambe Ma

 

Voor Iedereen