top of page

 

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga wordt ook wel de Yoga van het Bewustzijn genoemd.

 

In Kundalini Yoga in de traditie van 3HO, word je je bewust van je eigen energie door verschillende methoden zoals    lichaamsoefeningen, zingen (mantra's), ademhaling, meditatie, handbewegingen (mudra's) en spierspanning (bhandha's). 

Het is een dynamische vorm van yoga die je op je eigen niveau kunt volgen. 

imageedit_15_3975397836 (3).jpg

Tune in: Ong Namo Guru Dev Namo (3x)

Ik buig voor de oneindige Goddelijke wijsheid in alles

Warming up

Kriya 

Een serie yoga oefeningen voor een bepaald onderwerp (zoals intuïtie, de rug, openen van het hart). 

Eindontspanning

Meditatie

Blessing: May the longtime sun 

Sat Nam (3x)

Waarheid is mijn identiteit

May the longtime sun - Yoga Song
00:00 / 00:00
imageedit_18_9409026268.jpg

“Soul is the individual expression of spirit, and spirit is the universal expression of soul.”

       

(Anodea Judith)

Binnen de Kundalini Yoga wordt veel witte kleding gedragen. Dit  maakt dat je straalt van binnen en van buiten. Ook is het gebruikelijk het hoofd te bedekken met een tulband of hoofddoek. Hiermee hou je je energie bij jezelf.

Als je aan een les meedoet is het absoluut geen vereiste om je hoofd te bedekken of wit te dragen. Draag gewoon kleren waarin jij je lekker beweegt. Verder kan het handig zijn om warme sokken en een vestje of omslagdoek mee te nemen. 

Rond 1970 is de nonprofit 3HO (health happy holy) organisatie opgericht om de eeuwenoude Indiase leer van de Kundalini Yoga in het Westen te verspreiden. 3HO zorgt voor opleiding van nieuwe docenten, organiseert workshops en grote festivals en biedt een bron van online informatie met betrekking tot Kundalini Yoga. Vandaag de dag heeft de organisatie zo'n 300 centra, verspreid over 35 landen.

De oprichter van 3HO, Yogi Bhajan (1929-2004) is in 2020 postuum in opspraak geraakt vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag. Een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd in opdracht van 3HO heeft deze  beschuldigingen bevestigd. 

Opgeleid in het gedachtegoed van Yogi Bhajan gaat deze informatie me zeer aan het hart. Uit eigen ervaring erken en onderstreep ik de kracht van de oefeningen die door Yogi Bhajan verspreid zijn, maar veroordeel en neem hierbij expliciet afstand van zijn seksuele wangedrag. 

logo.png

 

Les Structuur

 

Witte Tulbands

 

Healthy Happy Holy Organization

bottom of page